Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Які професії будуть мати попит у 2022 році на Буковині: результати дослідження

Органи влади інформують
21.02.2022

Впродовж цього року роботодавці планують відкриття вакансій за професіями: в’язальник, швачка, робітник з комплексного обслуговування сільського господарства, продавець, водій, кухар, садчик, тракторист та підсобний робітник.

Найбільші проблеми з наймом працівників у 2021 році були на вакансії водіїв та робітників з обслуговування пересувної техніки, а також кваліфікованих робітників з інструментом.

Під час проведення експертних галузевих фокус-груп серед роботодавців серед кадрових проблем визначено: відтік кадрів за кордон, нестача робітничих кадрів, підвищення вимог до кваліфікації кадрів, висока плинність працівників та підвищена потреба у робітничих професіях. Серед проблем підготовки кадрів, роботодавці визначили: брак практичної підготовки випускників, розвиток м’яких навичок (soft skills), зокрема таких як техніка продажів, комунікація з клієнтом, а також недосконалість механізму оформлення на практику, відсутність підготовки за багатьма напрямами та застаріла матеріально-технічна база навчання.

Це дані згідно результатів дослідження в рамках пілотного проєкту щодо вивчення тенденцій розвитку регіонального ринку праці, його професійної структури, нинішньої та перспективної потреби регіону в працівниках у професійному та кваліфікаційному розрізі. У 2021 році Чернівецька область ввійшла у десятку областей України, де він реалізовувався. Цьогоріч до проекту приєдналися всі області. Проєкт реалізовується за участю експертів програми EU4Skills та Державного центру зайнятості. 

З результатами проєкту щодо вивчення тенденцій розвитку регіонального ринку праці можна ознайомитися на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше